tisdag 5 februari 2013

Tisdagsträffen

Idag var vi riktigt flitiga. Det vävdes och mattrasor klipptes och klistrades och stickorna rasslade som bara den. Vi fick oss ett ett vantpar med tummar.

IMGP1315

Sabina är nu i full gång och andra löparen är snart klar. Jullöparen, som ännu inte fått något namn, började vi på och nu från början så gör vi en test för att kolla mönstret, Vi har också försökt söka igenom alla skåp och lådor efter inslagsgarn. Det är lintov som ska användas men cottolin funkar nog också, det är framför allt guldfärgat som vi behöver och som vi nog går bet på, som det ser ut nu i alla fall.

IMGP1318

Det börjades i nya mattväven också men efter stadkanten så tog inspirationen en paus. Det blev en hel del grävande bland alla våra mattrasor för att hitta den igen men jag tror att den infann sig för det blev en början i alla fall, arbetsnamn: Blekfisen.

IMGP1317              IMGP1321

Jag fick mig en klipparkompis idag. Hon klipper på det hederliga sättet med en traditionell sax och tycker det är en lisa för själen att klippa trasor. Visst håller jag med om det, det kan faktiskt vara väldigt rofyllt att klippa men efter 4 påslakan, ett par gardiner och ett antal skjortor så börjar man tycka att nu får det lov att gå undan. Jag håller mig till “Agaton Sax”, han är snabb men lite slö i batteriet men framför allt får han jobbet gjort. Sen är det upp till mig att klistra ihop remsorna. Vi börjar bli ett rätt sammansvetsat team.

IMGP1320

Det verkar som om det var bakslag i Nästansjöduken. Det gäller att hålla reda på var man är och det verkar som om det gick av bara farten idag, så det blev till att riva upp. Inte kul men vad gör man.

IMGP1316

Höjdpunkten idag var fikat. Det är verkligen en speciell stund när man får sätta sig ner och sätta tänderna i en god macka. Man är ju så sugen på något när klockan närmar sig 12 så allt är ju så smaskens. Mycket godare än hemma för där får man sitta och knapra på smörgås ensam, men på vävstugan så har man alltid ett trevligt sällskap. Idag var det fullt runt bordet och vi fick smaska på hembakt tunnbröd med massa gott pålägg, så som ost, skinka, prickig korv, ägg, kaviar, paprika och gurka. Vi blev alla mätta och det var så gott.

Nästa vecka börjar vi ladda upp inför semmeldagen och 20 års jubileet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar