måndag 18 februari 2013

Måndag 18/2

Vi var några som var i vävstugan idag på förmiddagen, värmen har ju stått på sedan igår så vi passade på att utnyttja den.
Det var riktigt skönt att komma till stugan och allt var iordningställt och städat efter semmeldagen, skönt att vi tog oss den tiden igår.
Vävningen gick jättebra, det var riktigt tyst periodvis, man hörde bara slagbommarna och skyttlarnas rassel. Det är ljud som jag älskar, det är så rofyllt och lugnt. Att sitta alldeles stilla och bara höra slagbommar och andra ljud som trampor som trampas ner och solvkäppar som rasslar är så avkopplande och så antistress.
Ett gott fika kan ju också ha den inverkan, helst i goda vänners sällskap.

IMGP1371

Kvällens fika blev nödlösning nr2. Ett djupdyk i frysen räddade kvällen, blåbär, hallon och grädde inte helt fel en måndagkväll.
Mattväven går framåt och vi tycker inte det är nån grönfis längre. Det är snarare en tidig vårfläkt med en och annan domherre kvar, riktigt fin är den i alla fall.

IMGP1370

L4 har kommit igång igen och det går ju så snabbt när det är tuskaft så snart får vi nog dra upp nåt nytt i den minsta lilla vävstolen.

IMGP1369

Pippistrumporna har stickats och repats upp och nu börjat om igen, mycket arbete men fina blir dom när stickerska blir nöjd.

IMGP1374

Å till sist så har vi äntligen fått upp symaskinen. Hoppas att den kommer att användas och att det blir mycket sytt. Ett rofyllt ljud även det kanske. men det återstår ju att se. Min erfarenhet av symaskiner är inte direkt goda, de är i alla fall inte mina vänner. Men det var ju ett tag sedan så det kan kanske ändras om jag gillar ljudet vill säga
Ler

IMGP1373

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar