tisdag 22 januari 2013

Måndag kväll igen

Vi var inte många i stugan ikväll men vi var effektiva.

Klippningen satte igång med en ryslig fart. Jag har ju hittat en för mycket länge sedan bortglömd vän…den uppladdningsbara saxen “Agaton”, fniss fniss lite kul kanske, men det går rackarns fort att klippa och hyffsat snyggt blir det.
IMGP1274         IMGP1287

Sabina skedades klart och dom började knyta fram den men det blev lite avbrutet när vi kom på att förskeda en mattvarp istället. Det var 300 trådar i den så det blir nog en lite bredare mattväv än vanligt.
IMGP1273

Med vår effektivitet i kväll så blev det ju såklart färdigt före fikat!
IMGP1278

Å fikat var i kväll 8 sorters kakor. Lika gott som vanligt och glädjande är att julkaksförrådet i frysen börjar sina.
Efter fikat så ökade vi takten och drog upp mattvarpen. Vi tror att det var ungefär 20 meter. Nu får vi bara hoppas att det räcker till alla som var sugen på att väva mattor.  IMGP1279          IMGP1280

Solvningen kommer igång i morgon och då bör ju också Sabina bli klar för vävning. Det ska bli roligt att väva rips och jag hoppas att fler tycker som jag.
Vi får väl också hoppas på lite varmare väder imorgon. Vi hade det ju så underbart i lördags, –3 och strålande sol, men inte fick vi njuta av det nä, utan ner i botten igen –25 blir ju ingen glad åt eller hur?
Turligt nog så är det varmt och skönt i stugan och förhoppnings så kommer det en hel bunt med kompisar i morgon så då blir det roligt också

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar