tisdag 12 mars 2013

Tisdag 12/3

Det var inte kul att kliva in i vävstugan idag. Pannan hade stannat under natten och det var endast +12 inne. Så det blev till att sota och försöka få igång pannskrället igen. Trots detta blev det ändå en hel del gjort och vi festade loss på en super god smörgåstårta, å allt detta på en tisdag, jag gillar då verkligen tisdagar.
En ny matta är på gång, men skapande processen tar ju lite tid så vi får väl se vad det blir. Jag tycker i alla fall att början är mycket lovande.
IMGP1401
Det är med att städa och röja drar ju fram både det ena och det andra. Föreningen och vävstugan har ju funnits i snart 25 år så det har ju hunnit bli en del prylar. Idag så började vi sortera upp all solv som vi hittat och det lär ju ta lite tid eftersom vi har hittat massor.
IMGP1403
Vi har även fått upp ett skåp, så vi får bättre förvaring för våra varpflätor. Vi har även ordnat fram lite korgar så att vi kan hålla ordning på allt garn som börjat samlas i stugan.
Nu gäller det att hitta något högt, smalt och stabilt där vi kan stoppa alla skälstickor, skaftkäppar och allt annat långt och smalt som är bra att ha. Tidigare har allt stått och spretat åt alla håll och bara varit i vägen.
IMGP1405
Nog om städningen nu vi gör ju så mycket annat också.
Nästasjöduken går framåt, fortfarande mycket tyst och koncentrerat vid stolen. Munkabältesvantarna går också framåt och dom kommer verkligen att matcha Julmunken. En Sabina är avslutad och en ny påbörjad.
IMGP1404
En med mellantråd och en utan, lika snygga båda två.

2 kommentarer:

  1. Hej,
    Mattan blir fin, är lite sugen på att väva Panama själv. Vad gäller hållare för det långa och smala: Har ni såna där bomsprötsamlare i vävstolarna? Dvs de där hållarna man monterar under garnbommen och lägger alla bomspröten i? Där kan man ju liksom lägga en och annan skälsticka också... Fanns inte på min vävstol men fick tips om att sätta dit det och det har ju fungerat väldigt bra.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej
      Bomsprötsamlare har vi på alla vävstolar men dom är ganska fulla av bomspröt. Det är också ganska bra att hålla t.ex själstickor för sig eftersom det kan bli ett fruktansvärt letande i alla stolar när man ska ha dom. Samlarna är verkligen jättebra att ha på stolen, allt ramlar ju så prydligt på plats.

      Radera