tisdag 22 oktober 2013

Glada vävdagar

Nu har Tunsäter som matta börjat ta riktig fart. Jag har väl kommit halvvägs ungefär men jag tycker själproblem har tagit upp den mesta tiden, men nu har ialla fall det blivit ruskigt mycket bättre så det var nog värt all tid det tog. Jag knöt om allt från tramporna upp till trissorna och själet är ruskigt mycket bättre. Det är numera en fröjd och riktigt roligt att väva. Jag jublar för varje inslag, tänk vad roligt det är när man får till det.
IMGP1800        IMGP1798

Vi har också tagit itu med nästa problemväv, “Julmunken”. Där har vi klippt ner de löpare som var gjorda och helt enkelt flätat upp den från varpbommen.
IMGP1790      IMGP1791      IMGP1795
Varpen sitter fortfarande kvar i sked och solv men vi har flätat av den helt från varpbommen.
Nästa vecka så ska vi ta itu med att dra upp den igen. Lite märkligt kommer det nog att bli, man står ju liksom på fel sida när den ska dras upp men vi tror att det ska gå. Det var en hel del trådar som var lösa och hängde mycket så det gäller nog att vara mycket noggrann när den ska tillbaka på bommen.

Idag kom också en hel tunna med mattrasor och mer mattgarn, nu i gult. Det känns verkligen som om vi har tagit hösten och stoppat den i en låda.

Å så den lugna och sköna fikastunden
IMGP1797

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar