torsdag 26 mars 2015

Rapport från vävstugan

Oj nu är det verkligen hög tid för det är ju  flera veckor sen det senast blev ett inlägg.
Även om det har varit tyst här så har vi ju hållit på att skapa i vävstugan.

Vi har inte varit så många men trevligt har det varit och det det har blivit gjort en hel del.
Första löparen i nya vävstolen är klar och det verkar ha gått hur bra som helst. Å så har vi fått in en beställning på en grön traslöpare, så finns det nån frivillig som är sugen på att “domp ihop” en så är det bara att ta tag i det.
IMGP2463

Nästansjöduken går framåt och det är flera som har anmält sig för vävning där,så det är ju riktigt kul att den väven hålls igång hela tiden.
Vi har dragit upp en ny mattvarp och den andra mattväven är snart utvävd. Just nu är det en riktigt färgglad matta som skapas.
IMGP2461

Vi måste tömma nån vävstol så vi strävar efter att få ut “Julmunken”. Det är ju ingen rolig varp i den så vi ska försöka kämpa på med den så att vi kan dra upp nåt nytt i stolen. Vi har ju fått två varpflätor och som tack lovade vi att väva en löpare av varje fläta. Nu har dom legat ett tag så det vore jättebra att få upp dom lite snart, och eftersom det är lite jul i dom så kan det ju vara kul att få löparna före jul.
IMGP2464
Även om varpen som sagt är lite trasslig så är det jätteroligt att väva den. Skälet är helt fantastiskt och det finns utrymme för egna idéer och varianter. Och dessutom står den stolen i söderläge så det blir väldigt varm och skönt när vårsolen lyser.

Å fikat har vi självklart gjort, lika gott och trevligt som vanligt.
IMGP2457

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar