tisdag 20 januari 2015

Kallt soligt och riktigt roligt

Idag var det verkligen full rulle i stugan, riktigt roligt med mycket folk.
Överkastet i den breda vävstolen går framåt om än med en del strul på vägen, en tråd small av och det är verkligen svårbegripligt hur en tråd kan trassla in sig på det viset och snöret gick av i trissan så allt åkte i backen och själet krånglade dessutom, men framåt gick det trots allt.
IMGP2379            IMGP2378
Nästansjöduken kom igång efter juluppehållet, en brun variant. En trasmatta blev klar och det gick rejält bakåt i Tunsäter. Hon upptäckte ett fel alldeles i början och har praktiskt taget fått börja om, riktigt surt.

Det har också kommit en ny bekantskap till vävstugan, i alla fall för dom allra flesta.
IMGP2380
En medlem låter vävstugan disponera stolen med varp och allt och det kommer att bli snygga traslöpare, ranor och en massa mer spännande. Det är tur att vävstugan finns när utrymme tryter.
Frågan är ju nu vad stolen ska heta? Vi har ju namngett alla stolar i vävstugan efter “Snövit och de sju dvärgarna”, för att enklare hålla ordning på alla saker. Eftersom den nya stolen är nr 9, så måste det väl bli drottningen, jägare eller prinsen? Ja vi får nog avvakta lite och se hur den uppför sig innan vi sätter namnlappen på den.

Å så har vi ju fikat eller rättare sagt njutit av en riktigt god lunch.
Vi kalasade på Gemenskapslunchen som alla föreningar i byn ordnade i lördags, nämligen Nobelsoppa, bröd med västerbottensost och kaffe/te med bulle som avslutning. En tisdag “mitt i dan” kan nog inte bli bättre tror jag.
IMGP2375     IMGP2377

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar