tisdag 13 oktober 2015

Hösten är här...

Hej go vänner!
Nu är det verkligen längesedan det gjordes något inlägg här men sommaren har i alla fall varit ganska händelserik.
Vi hade en storloppis i Juni och hela huset var fyllt av loppisfynd, vi hade lunchservering och det var en riktigt rolig dag.
Sedan kom Juli och det var en stor skolåterträff för alla som gått på Nästansjö skola mellan åren 1971-1989. Det var verkligen en riktig höjdare å som avlöstes av nästa stora dag, nämligen Nästansjö 250år (ja egentligen så är det 251 år men vi firade i år istället). Det var en dag fullspäckat med aktiviteter. Bl.a så serverade vävföreningen lunch till ca 150 personer så jag kan lova att stugan var knökfull. Det var en hel del jobb men jätteroligt och festen på kvällen var ytterligare en riktig höjdare.
Vi hann knappt pusta ut innan det var dags att packa släpvagnen med grejer och åka ner till Vilhelmina där vi deltog i en utställning tillsammans med Vilhelmina vävstuga och Snickers. I tre veckor höll den öppet och vi hade ställt ut en vävstol med väv i, Vilhelminadräkten herr och Västerbottensdräkten dam, Nästansjövanten och duken. Vävstolen och dräkterna var väldigt uppskattade så även duk och vante. Det var omkring 60-70 besök per dag så det var väldigt lyckat.
Å som vanligt så deltog vi i Höstmarknaden i Dikanäs i augusti, å det var lika roligt som alltid.
Men nu har hösten kommit å det roligast av allt är att vävstugan är igång igen med verksamhet måndag kväll och tisdag på dagtid, också det precis som vanligt.


            
Drottningholm har kommit i gång
 
Tullgarn är framknuten och klar
      

              
Vinst till jullotteri??
Å kolla vilken Att göra klart hög

Vi har skyltat upp ett av ABFs skyltfönster under oktober så just nu finns både vante, duk och mycket mera att beskåda. Vi har ju vantkit till försäljning så hör av er. Ett julklappstips kanske…


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar