onsdag 5 november 2014

Mattor och vanten

Långt mellan inläggen?… jag vet, men ibland räcker varken tid eller inspirationen till. Jag hoppas och tror att det blir lite lugnare nu när vinterkylan har kommit så det kan nog bara bli bättre på inläggsfronten.

Vi har ju träffats i vävstugan precis som vanligt. Vi har vävt, stickat, klippt mattrasor och surrat om allehanda ting.
IMGP2207      IMGP2199
“Gräsmattan” är klar och både köpare och väverska verkar mycket nöjda. Den röda sniljemattan är nog snart klar och den har fått namnet “Tipp Tapp”. Julröd med mörkgrå inlägg så namnet passar perfekt. Nästansjöduken går framåt, nu är det en gråblå variant som vävs. Snyggt blir det.
IMGP2198
Lovikka vantar är inte så lätt att få till. Det är ju en del stickor och tåtar man måste hålla reda på å sen så måste man veta vad som är upp och ner och fram och bak. Sånt ger sig ju efterhand men vid upplägget är det lite knepigt.

Fika har vi ju också gjort. Det skulle nog inte bli riktigt bra utan fika så vi fikar skrattar och mår gott. Det har bjudits på mackor i mängder, matmuffins med parmaskinka, fetaost och tomat och Päronpaj med mandelgrädde. Inte undra på att vi mår himla bra.

Nästansjövanten är klar. Efter ett antal prov så har den blivit godkänd av alla och den blev jättesnygg. Vi håller nu på att få till mönstret och beskrivningen med historien om hur mönster hittades och få det snygg och prydligt i ett kit med garn. Denna har helt klart potential att bli årets julklapp, åtminstone häromkring. Kanske blir det en utlottning här på bloggen också…vi får vänta och se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar