måndag 14 mars 2016

Måndag kväll med takdropp

I kväll var mest som alla andra måndagkvällar i vävstugan, vi träffas, väver lite, kanske stickar lite och fikar gott under mycket prat och skratt.



Vi hann även börja skeda Viking, tunna trådar och smala rör gör det hela väldigt tröttsamt för ögonen. Det var minsann tur att avbrott för fika kom lägligt.

Nästansjö duken har vi klippt ner och ska gå igenom solvningen. Trådar har börjat gå av i parti och minut så vi måste försöka ta reda på vad som hänt. Vi misstänker att trådar har snott runt varann och kanske hamnat fel i solv och sked. Vi hoppas i alla fall att problemet ligger där.


tisdag 1 mars 2016

Sista februari

Jag tror att hallonpajen blev kvällens höjdpunkt. Supergod och alla fat var renskrapade, synd att Ida å barnen inte hann vara med och smaka på delikatessen.



Visst ägnade vi lite tid i vävstolarna också men det var nog mest strul å mindre kul. Nästansjö duken har gått bakåt ett tag men nu när upprivningen var gjord så upptäcktes trasiga trådar å feltramp. Inge roligt alls så det blir nog att avsluta å börja om. Vad hittar man på att göra av en halv duk?



Stickningen gick däremot med rask takt framåt och blir nog klar idag.