måndag 31 mars 2014

Måndag 31/3

Full rulle i stugan ikväll!
Flera vävstolar igång och vi har fått fart på “Julmunken” som vi nu mera har döpt om till “Trasselmunken”.
IMGP1996     IMGP1997

Ja, för vad kan man annars kalla ett sådant elände till varp. Det är som om den lossnar från bommen och liksom töjs ut och blir längre. Är det någon som stött på nåt liknande? Vi har då inte varit med om detta förut och vi är många som undrar varför det blir så här.

Glesripslöparen är solvad och trädd så i morgon hoppas jag få börja väva lite.
Jag har också försökt läsa på lite om överbindning till fler skaft än 4 för att kanske få lite ordning på “Tunsäter”. Den har ett eländigt skäl och kanske lunor kan hjälpa. Tyvärr så har vi inga i vävstugan och eftersom vi inte vet om det funkar så hoppas jag att någon har ett par liggandes hemma och som kan tänka sig att låna ut dom till oss tills vi ser om det blir bättre eller inte.
Luna

Nålbindningen går vidare och dom är så duktiga. Här får sockarna sina hälar och en mössa har börjat ta form.

 IMGP1993            IMGP1995

Å så fikat! Hembakt tunnbröd och kanelbullar, hur mumsigt och gott som helst!

onsdag 19 mars 2014

Måndagar och tisdagar

Jag har ju inte varit i vävstugan på ett tag så det har hänt en hel del.
Det har klipps ner en mattväv och jag hann bara få en på bild. En jättesnygg ljus och färgglad matta som kommer att pryda sin plats.
IMGP1983
Det har också påbörjats en ny mattväv, den guldfärgade Nästansjöduken är klar och det har även gjorts en liten matta i Tunsäter.
En ny väv har dragits upp och solvningen är igång. Den här varpflätan är ett traderafynd och vi vet inget mer än glesrips, så det blir lite spännande hur den kommer att se ut när den är klar.
IMGP1985

Nålbindningskursen och stickkursen går vidare och alla är så fokuserade på sina arbeten. Det är knappt dom hinner fika!
Det är inte försent att hoppa in om ni vill lära er nålbindning, stickning, tvåändstickning och allt vad det nu heter. Vi har duktiga ledare så jag tror vi kan lösa det mesta. Hör av er till mig eller kom till vävstugan på måndag kvällar. Vi finns där från halv sju så det är bara att titta in.

Semmeldag 2014

Nu var det verkligen ett bra tag sedan det gjordes nåt inlägg. Det kan ju verka som om vi helt har lagt av men så är ju inte fallet. Verksamheten fortsätter ju som vanligt trots att bloggerskan har legat sjuk och inte haft något som helst intresse för varken vävning eller bloggning.
Sent omsider så kommer här en liten rapport från Semmeldagen.IMGP1982
Det var en riktigt lyckad dag!
Trots att vi efter 20 år bytte dag till lördag och att det var sportlov  så kom det jättemycket folk. Vi hade fullt upp i köket och 75 semlor rasslade iväg. I år så hade vi lite annorlunda frågor i tipsrundan och det ställde tydligen till det. Vi fick nämligen för första gången i vår 21 åriga historia en diskvalifikation. Det var något som jag aldrig trodde skulle hända men efter denna totala helgardering som lämnades in så hade vi inte så mycket val. En kul grej för så allvarligt var det ju inte.

Vi sålde ett lotteri och vinnarna är
1:a 2 Påslakan set   AnnMargret Olofsson Sjöberg
2:a Löpare   Anita Sjöstedt
3:a Kudde    Hanna Nilsson
4:a Tovat underlägg  Margareta Jönsson
5.a  Inbjudan kakfrossa   AnnMargret Olofsson Sjöberg
6:a  Inbjudan Semmeldag   Gunborg Henriksson

Ett stort tack till alla ni som kom och gjorde dagen till den succé den blev och även ett jättetack till ni som hjälpte till i köket och till bullbakerskorna. Det skulle helt enkelt inte fungera utan er.