fredag 24 maj 2013

Bazar och vårutflykten

Förlåt att det har varit långt mellan inläggen nu men det har varit fullt upp så tiden har inte räckt till. Men nu så ska jag väl lyckas få ihop lite om Vårbazaren som vi hade i lördags.
Det var en dag med ett strålande väder och våren gjorde verkligen entré under helgen. Vädret bidrog nog till att det var färre besökare än i fjol och därmed så sjönk ju försäljningen också något för alla, trist men vi hade trevligt i alla fall.

IMGP1670Vår egen monter var välfylld både med vävt, stickat och virkat. Hembakt tunnbröd, hemkokt saft och Västerbottensost skorpor var populärt och gick åt som smör i solsken.

   IMGP1676          
Helen Engströms smycken och väskor och vårt loppisbord skymtar bakom.

IMGP1675
En del av Käldiz monter, jag hade minst lika mycket bakom mig när jag tog fotot.

Tyvärr så var jag väldigt dålig på att fota för vi hade också Prylpunkten.se och XLkläder.se där. Dom hade massor av praktiska, roliga och kanske lite onödiga prylar, dessutom hade dom också herrkläder upp till 6xl.
Pralineriet var där med frestande choklad och Georg Lövgren med massor av snickerier träarbeten.
Roffes fjällfiske hade med sig allt för både sommar och vinterfisket.
Å så hade vi ju en servering där vi serverade Tacowraps, kaffe och kakfat.

Jag hoppas att det var fler som tog kort så att ni får se lite fler sidor från dagen. Vi sålde även två lotterier och jag lovar att redovisa vinnarna när vi har sålt alla lotter och haft dragningen.

Nu stundar vårutflykten. Vi kommer att åka till Åsele och tillsammans med Åsele vävstuga fira trasmattans dag den 6 juni. Vi kommer att besöka hembygdsområdet och även Genbäcks handelsträdgård. Vi kommer att ringa runt till alla medlemmar med mer information och ta upp anmälningar. Jag tror det kommer att bli en jätterolig dag och det ska bli så spännande att träffa Åsele vävstuga. Dom verkar vara väldigt aktiva och dom har en egen facebooksida.

torsdag 16 maj 2013

Det börjar dra ihop sig

Nu har vi rustat vävstugan inför bazaren. Vävstolarna har styrts undan och utställarborden är på plats. Serveringen har förberetts så långt det går och en trevlig uteservering har vi fixat till. Det har ju lovats värme på lördag så visst ska man väl kunna sitta ute och äta om man så vill.
Nu är det bara att hoppas att inte alla stannar hemma och krattar gräsmattor och njuter av vårvärmen, utan kommer till oss och njuter av vårvärmen hos oss istället.

måndag 13 maj 2013

Måndagskväll och provsmakning

Vi var ett litet gäng som i kväll fick provsmaka och välja ut vad vi ska servera på lördag. Allt var verkligen gott, men valet föll på en tacowrap. En riktigt smaskig röra med köttfärs, sallad, gurka, tomat och en massa mer och ovanpå en god dressing. Vi får hoppas att det faller alla andra i smaken också.
Vi hann med lite annat också, fyra vävstolar igång och lite stickat blev det trots att stickerskan var lite irriterad över att mönstret var fel.
Det blev naturligtvis mycket prat om basaren och jag hoppas att vi har allt under kontroll, men det kommer att bli superstressigt dagarna före, precis som vanligt, men det är det värt. Oavsett om det är basar, kakfrossa eller semmeldag så är dom lika roliga. Mycket folk och full fart och helt utpumpad efteråt, ja det är faktiskt jättekul.

söndag 12 maj 2013

Vårbazar 2013

Visst kommer ni på lördag, det kommer att bli en fantastisk dag...

VÅRBAZAR I NÄSTANSJÖ 
BYGDEGÅRDEN LÖRDAG 18 MAJ 11-14
Vävt, stickat, virkat, trasmattor och mattvarp.
Fiske, träslöjd, kläder och smycken.
Garner, tunnbröd, mattrasor i massor av färger och loppis
Praktiska prylar för hem och fritid, lotterier och mycket mera.
Lunch och fikaservering
Varmt välkommen
Nästansjö Vävförening i samarbete med ABF

torsdag 9 maj 2013

Tunnbrödbak

Vilken perfekt dag att baka tunnbröd! Det har regnat och stått som spön i backen hela dagen så det passade så bra att stå i bagarstugan. 20 paket går till Vårbasaren, så vi får hoppas det dyker upp några tunnbrödköpare den dagen och ett par paket stannar nog kvar i min egen frys.

IMGP1654

Särskilt duktig bagerska är jag inte och jag tycker det är näst intill omöjligt att få kakorna runda. Jag är grymt imponerad av dom som får till jättestora och alldeles perfekt runda kakor utan ett endaste litet hål.
Jag är glad att brödet blir mjukt, segt och gott, hur dom sen ser ut får jag lov att blunda för.

IMGP1656 

Men goda blev dom och helt nygräddade med smör på var det helt fantastiskt.

måndag 6 maj 2013

Maj månadsmöte

I kväll var det månadsmöte, vi var inte så många men det värsta av allt var att hon som skulle hålla med månadsfikat kom inte, så vi blev utan gofika i kväll. Ja ja tänkte vi, en kopp te är ju också gott men efter lite letande i skåpen så hittade vi både godis och kakor. Vi tackade konserveringsmedlet och doppade å åt.

IMGP1643

Det blev en riktigt trevlig stund med många glada skratt och teet var verkligen gott.

Hon som totalt missade fikat var förtvivlad och lovade storfika nästa måndagkväll. Då kommer vi att prova det vi kommer att servera på Vårbazaren, så kom och säg vad ni tycker. Det blir garanterat gott.

Vi hann med annat också och inte bara fika, prat och skratt utan det blev en liten bit på Julmunken och Sabina. Dessutom så varpades en mattvarp och det klipptes och nystades mattrasor.

IMGP1639               IMGP1640

Lite vårtecken hittade jag också utanför vävstugan. Det är så skönt när snön är borta och värmen äntligen har kommit. Det har varit fruktansvärt kallt och blåsigt länge så dagens värme var verkligen välkommet.

IMGP1647              IMGP1647

Vårens första videkissar är på väg. Inte långt kvar nu.