tisdag 31 januari 2012

Tisdag 31/1

Det var tyst i vävstugan idag, alla var i djup koncentration.
L4 började solvas och skeden till den "lilla Svarta" träddes färdigt och sattes igång.
Dessutom blev det en meter på gardinväven och Lena kämpade på med Tunsäter. Det är många trampor och skaft att hålla reda på men Lena meddelar att det går bra " man får ju träna benen".

Barbro söker inspiration till den "lilla Svarta"















Vi hade styrelsemöte också där vi planerade Semmeldagen den 19/2 å så spånade vi lite runt om basaren som vi ska hålla i början på maj. Och så fikade vi gott blåbärsbröd med smarrigt pålägg och efterrätt!

måndag 30 januari 2012

Måndag 30/1 kväll

Vi var bara 3 glada damer på vävstugan ikväll, men vi fikade och hade trevligt ändå.
Det blev inte mycket vävt, bara en liten bit på gardinväven men det är ju alltid något.
Vi har fått hyllvagn och ett par snygga korgar skänkta till oss och dom kommer att vara jättebra att hitta när vi har vår basar t.ex.
 Vi bläddrade i våra gamla dagböcker för att hitta när vi började med vår Semmeldag och det ser ut som det var 1993 el. 1994, är det nån som kommer ihåg?
När jag bläddrade så hittade jag lite roliga anteckningar som t.ex från 17/3-98 "Stickkurs och Göra färdigt kväll. Inte särskilt mycket "Göra färdigt" men ett glatt humör och mycket skratt. Stickgänget har fått till ett bakstycke med kaniner i skitställning, men dom är ruskigt söta ändå.   6 skrattande damer"
eller denna från 5/7-95 "Åter har jag i er vävstuga varit gäst och färdigt gjorde jag min Vilhelmina väst. En stormig och regnig julidag tackar och bugar jag".Och denna från 7/1-02 känner vi ju igen "Månadsmöte 8 glada tanter mumsar bullar och snackar strunt"  Vi fikar ju gott och snackar varje gång vi träffs.
Hoppas vi blir fler i morgon och att någon vill börja på en matta med grå terylene varp, lite annorlunda och vi har ju dessutom massor med trasor.

tisdag 24 januari 2012

Tisdag 24/1

Idag var vi betydligt flera som kom och Barbro bjöd på riktigt gott fika. Mackor med massor av pålägg och potatissallad. Apelsinklyftor var en god avslutning.Lena började på Tunsäter och jag fortsatte med gardinväven, det går sakta men säkert framåt.
Vi har lyckats få upp löparen L4, det var lite knivigt att få till skälet men det gick till sist. Nästa vecka så fortsätter vi med solvningen. Barbro började skeda en svart väv som vi nog ska få till nåt fint av. Det stickades och lite städning blev också av både av borden och Barbros fjällkorg.

måndag 23 januari 2012

Måndagkväll 23/1

Vi blev bara 3 i kväll. Det tycks som om jullovet har blivit längre än vanligt för många, men vi hade trevligt i alla fall.
Gunborg har kämpat på så nu är äntligen Tunsäter igång. Den kommer att bli ursnygg.
Vi började även dra upp en löpare, med en för oss lite udda uppdragning. Allt gick fint ända tills vi kom till skälet där det verkar bli lite lurigare så vi väntar med det tills i morgon.


 Lillemor håller på med ett par sockar av Labbegarnet som vi hade. Det ska visst bli nåt svart mönster på dom så det ska bli spännande att se resultatet.
Å så det bästa av allt...Fika! Fruktsallad med vaniljvisp och en kopp te. Precis vad man behöver en måndagkväll

söndag 22 januari 2012

For till vävstugan för att hacka bort isen från bron så att vi inte ska behöva halka oss in, men någon vänlig själ hade hunnit före mig, så jag ställde upp värmen och tittade till pannan. Det är bara att hålla tummarna så att den brinner som den ska och att stugan blir varm.
Ett stort tack till du vänliga själ och till Kennet och Gunnar som håller vägen öppen så att vi inte behöver skotta hela vägen in.

fredag 20 januari 2012

Ljuset...

Ny lyser det igen vid byns anslagstavla, nu blir det lättare för alla att se vårt anslag.
Det vore ju jättekul om några såg det och kommer på våra måndagsträffar, ju fler vi är desto roligare blir det ju eller hur?

onsdag 18 januari 2012

en liten försiktig början...

Ja då var vi igång då.... nu är det bara att vänta på allt smått och gott som händer i vävstugan.
Å så förstås allt som inte händer. Det kan ju också vara något som roar eller kanske oroar.